Piroe niet rancuneus: "Schmidt is altijd eerlijk tegen me geweest"

3 september 2021, 09:14

Joël Piroe is met vier doelpunten in vijf wedstrijden uitstekend begonnen aan zijn periode bij Swansea City. De 22-jarige aanvaller maakte deze zomer de overstap naar Wales nadat een definitieve doorbraak bij PSV uitbleef. Onder Roger Schmidt kreeg hij slechts eenmaal de kans als basisspeler, maar wrok jegens zijn oude trainer koestert Piroe niet.

PSV liet Piroe twee maanden geleden voor twee miljoen euro (inclusief bonussen) naar Swansea gaan. De aanvaller mocht vertrekken omdat hij spelers als Donyell Malen, Eran Zahavi, Noni Madueke en Yorbe Vertessen voor zich moest dulden. Toch zag Schmidt het wel zitten in Piroe. "De coach zei dat hij er vertrouwen in had dat ik ook in Wales mijn doelpunten zou maken", vertelt de aanvaller in het Eindhovens Dagblad.

Ondanks dat het Piroe niet is gelukt om uit te groeien tot eerste spits van PSV, kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn Eindhovense periode. "Roger Schmidt is altijd eerlijk tegen me geweest. Hij verbergt niets, draait niet om dingen heen en daar hou ik van. Ik heb een aantal kansen van hem gehad en daar ben ik dankbaar voor. Nu ga ik kijken wat Engeland me brengt. Over mijn start ben ik tevreden, maar ik wil het ook volhouden en verder groeien", gaat hij verder.

Nog altijd volgt Piroe zijn oude club op de voet. "Ze hadden de Champions League echt voor het grijpen. Balen dat het niet is gelukt, maar ik vind dat ze een goede zomer hebben gehad. Als ik tijd heb, kijk ik de wedstrijden van PSV en ik blijf de club goed volgen. Het is voor mij een hele mooie periode geweest en ik ben trots dat ik er gespeeld heb."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen