Besiktas neemt groot deel salaris Pjanic over van Barça

3 september 2021, 08:00

Miralem Pjanic heeft zijn overgang naar Besiktas afgerond. De kampioen van Turkije maakt via de officiële kanalen bekend dat de 31-jarige middenvelder uit Bosnië en Herzegovina tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van FC Barcelona. Dat is financieel goed nieuws voor de club van trainer Ronald Koeman, daar Besiktas een groot deel van het salaris van Pjanic overneemt.

Om precies te zijn: 2,75 miljoen euro. Pjanic stond tot voor kort nog voor acht miljoen euro per jaar op de loonlijst bij Barça. Onlangs akkoord met een flinke salarisverlaging. Na de deal met Besiktas moet de Catalaanse club Pjanic dit seizoen nog 1,25 miljoen euro betalen. Het liefst had Barça de middenvelder helemaal van de loonlijst geschrapt, maar ondanks aanhoudende geruchten over een terugkeer naar de Serie A werd Pjanic niet verkocht.

Dat Pjanic na Deadline Day nog een transfer heeft kunnen maken, heeft ermee te maken dat de transfermarkt in Turkije nog tot en met 8 september open is. Niet alleen voor Barcelona, maar ook voor Koeman is het tijdelijke vertrek van de ervaren middenvelder goed nieuws. Pjanic kwam namelijk al geruime tijd niet voor in de plannen van de Nederlandse oefenmeester, die liever jonge spelers de kans geeft.

Door zijn transfer naar Besiktas is Pjanic binnenkort waarschijnlijk eenmalig op de Nederlandse velden te bewonderen. De Turkse grootmacht maakt namelijk deel uit van de Champions League-groep van Ajax. Besiktas komt op dinsdag 28 september op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De tweede wedstrijd tussen de clubs staat op woensdag 24 november gepland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen