Beste Eredivisie-transfer was van Feyenoord: "Met stip op één"

2 september 2021, 22:03   Bijgewerkt: 3 september 2021, 07:39

Van alle Eredivisietransfers van de afgelopen zomer was de huurtransfer van Reiss Nelson naar Feyenoord met afstand de beste. Dat stelde Christian Willaert in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik heb een top drie gemaakt van beste aankopen, op basis van wat ik gezien heb. Op nummer één, met stip: Reiss Nelson."

Nadat de 21-jarige Arsenal-aanvaller op Deadline Day naar De Kuip verkaste, bekeek Willaert zijn beelden op scoutingsplatform Wyscout. De verslaggever was direct onder de indruk van de huurling. "Die jongen heeft toen hij 18 à 19 was bij Hoffenheim (op huurbasis, red.) 23 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld. Een groot aantal was als invaller, maar hij heeft toch zeven goals gemaakt. Dan ga je al vermoeden: hij kan wat."

Willaert vervolgde: "Maar ik hou er ook van om te kijken wat aanvallers doen bij balverlies. Deze jongen gaat als de brandweer. Hij past helemaal in het Arne Slot-spelletje. Hij heeft ook nog een geweldig schot. Hij neemt veel vrije trappen en die gaan er regelmatig in. Ook penalty's zijn een zekerheidje. Hij is snel en heeft een geweldig rechterbeen, maar kan ook veel met links."

De vraag kwam al snel op waarom het sportief noodlijdende Arsenal Nelson niet zelf binnenboord heeft gehouden. "Arsenal heeft al een vrij brede selectie", verklaarde Willaert. "Overigens heeft hij dit seizoen al in de Premier League gespeeld, dus zo ver zat hij er niet vanaf. Blijkbaar denken ze bij Arsenal: 'we kunnen hem zes keer laten invallen en twee League Cup-wedstrijdjes laten spelen, maar hij kan ook naar Feyenoord. Dan speelt hij er dertig en speelt hij in de Conference League.'"

Overigens maakten de nieuwe PSV-spits Carlos Vinícius en Ajax-aanwinst Mohamed Daramy de top drie van Willaert compleet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen