Ronaldo keert na historische avond vervroegd terug bij United

2 september 2021, 21:23

Cristiano Ronaldo was woensdagavond de grote man bij Portugal. Hij zorgde met twee treffers voor de driepunter tegen Ierland, maar ook voor hem persoonlijk waren de doelpunten belangrijk. Hij is de voetballer met de meeste interlandgoals aller tijden. Hij staat nu op 111 doelpunten in 180 interlands, waarmee hij het wereldrecord van voormalig Iran-international Ali Daei afpakt.

"Ik ben zo blij. Niet alleen omdat ik het record te pakken heb, maar vooral omdat we zo laat in de wedstrijd nog twee keer scoorden. Het was een lastig duel", vertelt de aanvaller van Manchester United voor de camera van Sky Sports. Eerder in de wedstrijd miste hij nog een strafschop. "Dat hoort erbij. Soms scoor je, soms faal je. Ik heb de hele wedstrijd wel vertrouwen gehad in een goed resultaat."

Op zijn eigen Instagrampagina gaat de Portugees dieper in op zijn nieuwe mijlpaal. 'Van alle records die ik in mijn carrière heb verbroken – gelukkig waren dat er een aantal – is deze erg speciaal voor. Iedere keer dat ik mijn land vertegenwoordig is dat een speciaal moment. 111 doelpunten voor Portugal betekenen 111 momenten zoals we die vandaag in de Algarve hebben ervaren. Momenten van wereldwijde eenheid en geluk voor miljoenen en miljoenen Portugezen over de hele wereld. Voor hen is elk offer het waard', aldus Ronaldo, die afsluit met een belofte: 'Het tellen is nog niet afgelopen.'

Hij zal niet alleen op doelpunten blijven jagen bij de nationale ploeg, ook bij zijn club Manchester United wil hij zich bewijzen na zijn terugkeer. De aanvaller maakte eerder al furore bij de Engelse grootmacht en is na avonturen bij Real Madrid en Juventus weer terug. In zijn eerste periode speelde hij met rugnummer 7. Dat gaat hij nu opnieuw doen, maakt de club bekend via de officiële kanalen. Hij neemt het nummer over van Edsion Cavani, die met nummer 21 te bewonderen zal zijn deze jaargang.

Ronaldo zal sneller dan verwacht terugkeren bij The Red Devils. De aanvaller kreeg een gele kaart tegen de Ieren en kan daardoor niet in actie komen tegen Azerbeidzjan. Hij heeft toestemming gekregen om de selectie niet al te verlaten, waardoor hij eerder mee kan trainen met zijn nieuwe ploeggenoten. Hij kan zijn eerste minuten sinds zijn vertrek wellicht maken op 11 september. Dan staat het onderonsje met Newcastle United op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen