Feyenoorder Jahanbakhsh eist hoofdrol op namens Iran

Feyenoorder Jahanbakhsh eist hoofdrol op namens Iran

2 september 2021 – Alireza Jahanbakhsh heeft er met Iran een geslaagde avond opzitten. Het land begon de derde fase van de kwalificatie voor het WK in Qatar met een 1-0 overwinning op Syrië. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de Feyenoorder, die het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam.


Jahanbakhsh maakte met zijn overstap naar Feyenoord deze zomer de keuze voor meer speeltijd. In Rotterdam-Zuid begint hij steeds beter in vorm te raken en ook voor zijn nationale ploeg - waar hij de afgelopen jaren altijd al een vaste kracht was - was hij dus belangrijk.

Dat deed hij door in het begin van de tweede helft een bal die hij in de zestien voor zijn voeten kreeg hard de verre hoek in te jagen. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd, waarmee Iran de beslissende kwalificatiereeks voor het WK goed begon. 

De WK-kwalificatie is in Azië opgedeeld in drie fases, waarvan de overgebleven landen nu in de laatste fase zijn aanbeland. Iran werd ingedeeld in poule A, met onder meer ook het Irak van Dick Advocaat. De trainer hield eerder vandaag een knap 0-0 gelijkspel over aan de uitwedstrijd tegen Zuid-Korea.

Lees ook: Advocaat stopt Heun-min Son knap af bij Irak-debuut

gerelateerd