'Leeds wees vier Eredivisie-aanbiedingen voor Summerville af'

2 september 2021, 17:44

FC Utrecht zag Gyrano Kerk vertrekken naar Spartak Moskou. De deadline was in Nederland al geweest, maar de markt in Rusland loopt een tijdje langer door. De deal hing echter al een tijdje in de lucht, waardoor de Domstedelingen nog hebben geprobeerd om een vervanger te halen. Crysencio Summerville van Leeds United stond hoog op het wensenlijstje, maar bleek niet haalbaar.

Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag aan de hand van Engelse bronnen. De ploeg van René Hake zou de buitenspeler graag willen huren, maar de Premier League-club was resoluut: de aanvaller mocht niet vertrekken. De Engelsen kozen er namelijk voor om Helder Costa en Poveda te verhuren, waardoor de kans op speeltijd groter is geworden voor de Nederlander. Trainer Marcelo Bielsa is gecharmeerd van het talent en wil hem dus graag bij de ploeg houden om hem verder te kneden.

De aanvaller staat er goed op in Nederland: SC Cambuur, FC Groningen en SC Heerenveen informeerden deze zomer ook Summerville. Ook die clubs kregen nul op rekest van Leeds United. Het zal de talentvolle aanvaller hoop geven dat de club zoveel vertrouwen in hem heeft, maar dit seizoen zal hij vooral op de reservebank zitten bij de wedstrijden in de Premier League. De 19-jarige aanvaller zal zijn minuten mee moeten pakken in de Onder-23, waar hij vorig seizoen ook al speelde.

FC Utrecht verkocht Gyrano Kerk deze week voor 7 miljoen euro aan het Russische Lokomotiv Moskou. Door bonussen kan dat bedrag nog verder oplopen, maar een vervanger kwam er dus uiteindelijk niet meer ondanks het forse geldbedrag. Tegen Feyenoord mocht Moussa Sylla in de basis beginnen. De pijlsnelle aanvaller werd vorig seizoen al overgenomen van AS Monaco, maar wist toen geen vaste basisplaats te veroveren. Nu moet hij de concurrentie aangaan met Mimoun Mahi en Remco Balk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen