Vertrokken talent Moriba slaat terug naar FC Barcelona

Vertrokken talent Moriba slaat terug naar FC Barcelona

2 september 2021 – Ilaix Moriba (18) heeft van zich afgebeten na zijn transfer naar RB Leipzig. De middenvelder stapte op Deadline Day over van FC Barcelona naar de Bundesliga-club, omdat hij in Catalonië persona non-grata was geworden. Hij blikt terug op de moeizame laatste periode, waarin hij zijn contract niet wilde verlengen en door de clubleiding als geldwolf werd weggezet.

"Mensen binnen de club hebben dingen gezegd die helemaal niet waar zijn. Wij hebben er niet op willen en kunnen reageren, omdat we nog altijd veel respect hebben voor FC Barcelona", laat het talent weten tegenover Marca. De maanden dat hij werd verbannen, doen nog altijd het meest pijn bij de voetballer, die jarenlang in de jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht zat.

"De afgelopen maanden waren de moeilijkste in mijn leven. Er werden leugens verteld door de club, maar wij bleven netjes. Ik heb veel beledigende berichten ontvangen van de fans. Ze hebben mij altijd gesteund, maar de afgelopen tijd wisten ze niet hoe ze zich goed moesten gedragen. Dat hebben we niet verdiend", aldus de voormalig speler van FC Barcelona, die enorm uitkijkt naar het weerzien met Lionel Messi.

Lees ook: 'Verraden Moriba vindt situatie onomkeerbaar bij FC Barcelona'

Met RB Leipzig speelt hij namelijk tegen de kleine Argentijn in de groepsfase van de Champions League. "Het de droom van elk kind om samen met Messi te mogen spelen. Wat hij heeft gedaan bij FC Barcelona, is ongelofelijk", looft Ilaix, die blij is met zijn nieuwe club. "Het plan hier spreekt me enorm aan. Dat er veel jonge spelers doorbreken, spreekt me eveneens enorm aan."

gerelateerd