Keuze De Boer voor het EK verbaasde Huiberts 'enorm'

2 september 2021, 13:22

AZ nam deze zomer afscheid van talloze sterkhouders, maar Owijn Wijndal (21) is de club wel trouw gebleven. Dat was met name omdat er weinig interesse was in zijn diensten. AZ's directeur voetbalzaken Max Huiberts denkt dat het te wijten is aan een keuze van Frank de Boer. De bondscoach passeerde de linksback op het laatste moment en sinds het eindtoernooi kampt de verdediger met een blessure. 

"Hij is een van de betere spelers van de Eredivisie, kwam in beeld bij Oranje en speelde daar alles", reconstrueert Huiberts op het clubkanaal van AZ. Maar uiteindelijk werd Wijndal gepasseerd ten faveure van Patrick van Aanholt vlak voor het EK. "Dat verbaasde mij enorm. Niet alleen mij, maar met mij nog vele anderen. Als je alle wedstrijden speelt in aanloop naar het EK en je hoort een dag van te voren dat je niet speelt. Dat is bijzonder."

Volgens de technische man had het niet zo veel te maken met het niveau dat Wijndal haalde in de oefenduels. "Ik heb alle oefenwedstrijden gezien en ik heb hem niet kunnen betrappen op een slechte of mindere wedstrijd. Op dat moment was het voor mij een enorme verrassing dat hij niet ging spelen", zei Huiberts, die in de video ingaat op alle transfers. Hij vindt niet dat er een enorme leegloop is geweest, maar spreekt liever van een gewijzigd AZ.

Lees ook: Oosting blij in nieuwe rol; Jansen reageert op transferverhalen

"We hebben een nieuwe keeper, een rechtsback, een centrale verdediger en een spits gehaald", stelt hij. Ook krijgen jeugdspelers veel meer een kans. "Dat is een belangrijke pijler in ons clubbeleid. Als bij ons jongens vertrekken, staan er weer nieuwe talenten op. Kijk naar Thijs Oosting en Ernest Poku, maar daarnaast klopt ook Mo Taabouni op de deur en hebben Beau Reus en Peer Koopmeiners zich bij de A-selectie gehaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen