Waarom Feyenoord Van de Ven wél en Viergever niet kon betalen

2 september 2021, 12:54

Feyenoord had voor de mogelijke komst van Micky van de Ven de mogelijkheid over een extra geldpotje. De Rotterdammers hebben een serieuze poging gedaan om de jonge verdediger uit de handen van VfL Wolfsburg te houden, maar moesten het financieel uiteindelijk afleggen. Dat extra potje geld was alleen voor spelers wiens waarde nog zouden stijgen, waardoor Nick Viergever van dat bedrag niet betaald kon worden.

Dat stelt het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant legt uit waarom de club wel serieus achter Van de Ven aan zat, maar er verder eigenlijk geen geld beschikbaar was. 'Van de Ven blijkt al veel langer op het lijstje te staan en Feyenoord wilde een ingewikkelde constructie verzinnen waar het geld dat moest worden uitgegeven als een prima investering voor de toekomst moest worden beschouwd. Maar dat kon echt alleen bij spelers die in de ogen van de technische eindverantwoordelijken snel in marktwaarde zouden gaan stijgen', legt de ochtendkrant uit.

Dat is de reden dat de tonnen die PSV wilde hebben voor Nick Viergever niet beschikbaar konden worden gemaakt, om met zijn komst trainer Arne Slot meer opties te geven achterin. Bij de naar Greuter Fürth vertrokken speler was er geen restwaarde en zijn komst werd niet breed genoeg gedragen, dus kwam er geen geld op tafel. Na het vertrek van Ridgeciano Haps is Tyrell Malacia de enige overgebleven linksachter in Rotterdam-Zuid. De jonge linksbacks Quilindschy Hartman en Jayden Candelaria zijn momenteel bovendien geblesseerd.

Lees ook: 'Feyenoord gaat Haps slijten

Al het geld dat nog wel binnenkwam, is gestopt in het verlengen en opwaarderen van de contracten van de belangrijke spelers van Feyenoord, zoals Justin Bijlow, Malacia, Lutsharel Geertruida en anderen. 'Het kapitaal staat nu op het veld, een lucratieve verkoop moet straks eindelijk geld in het laatje brengen van financieel directeur Pieter Smorenburg', stelt het AD.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen