FC Twente incasseert zilvervloot voor vertrekkende Menig

2 september 2021, 11:31

FC Twente is daags na het verstrijken van de transferwindow nog een aanvaller kwijtgeraakt. Queensy Menig (26) maakt per direct de overstap naar Partizan Belgrado. De Serviërs maken liefst 700.000 euro over, wat gezien het aflopende contract van de aanvaller voor de Tukkers een enorm bedrag is. Dat is ook de voornaamste reden om hem te laten gaan: eerder werd een bod van FC Utrecht bijvoorbeeld nog afgewezen. 

Partizan Belgrado heeft de komst van Menig officieel afgerond en aangekondigd. Op de clubsite van de Eredivisionist valt nog niet te lezen over de overgang, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Het akkoord hing al enige tijd in de lucht en zal spoedig bevestigd worden door FC Twente. 

FC Twente's technisch directeur Jan Streuer heeft al aangekondigd dat er geen vervanger meer zal komen voor Menig. De club laat hem vooral vanuit financieel perspectief gaan: sportief had het de buitenspeler graag willen behouden. "Er moeten nu gewoon andere spelers opstaan die gaan scoren. De spelers daarvoor hebben we in huis. Daar heb ik alle vertrouwen in", liet technisch directeur Streuer weten tegenover TC/Tubantia over het vertrek van Menig.

Lees ookFC Twente wijst eerste bod op 'belangrijkste aanvaller' Menig af

De oud-Ajacied maakte in 49 wedstijden voor FC Twente negen doelpunten en gaf zeven eindpasses. Eerder kwam hij uit voor onder andere PEC Zwolle, Ajax en Oldham Athletic. Partizan Belgrado is momenteel de koploper van Servië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen