Nieuwe deceptie voor Frankrijk; bijzondere hattrick Zahavi

2 september 2021, 00:13

Iets meer dan twee maanden na de teleurstellende uitschakeling op het EK kreeg Frankrijk de kans om zich te herpakken. Dat moest gebeuren in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Op papier geen al te lastige tegenstander voor de regerend wereldkampioen, maar de ploeg bleef steken op een 1-1 gelijkspel. 

Met wereldsterren als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Karim Benzema en Paul Pogba allemaal aan de aftrap mocht Bosnië-Herzegovina geen probleem zijn voor Frankrijk. Dat gold echter ook toen het eind juni met diezelfde namen aantrad tegen Zwitserland in de achtste finale van het EK. Na een teleurstellend 3-3 gelijkspel verloor het toen na strafschoppen. Frankrijk was dus gewaarschuwd in de eerste wedstrijd na dat debacle.

Toch liet de ploeg zich opnieuw verrassen en was het Bosnië dat dankzij de nieuwe Inter-spits Edin Dzeko op 0-1 kwam. Frankrijk leek daarmee wakker geschud, want enkele minuten later trok Griezmann - die eveneens een transfer maakte, hij naar Atlético Madrid - de score weer gelijk. Met een stand van 1-1 gingen de ploegen de kleedkamer in en na rust was het aan Frankrijk om het af te maken.

Die missie werd echter al vroeg in de tweede helft een stuk lastiger toen Jules Koundé een meer dan terechte rode kaart kreeg. De Fransman, die deze week een transfer naar Chelsea misliep, zette een veel te harde en te late tackle in op Sead Kolasinac, die daarop geblesseerd het veld moest verlaten. Met tien man kwam Frankrijk niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde in 1-1. 

Eredivisie-spitsen op stoom

Op de andere velden waren vanavond verschillende Eredivisie-spitsen trefzeker. Met afstand de meest noemenswaardige van hen was Eran Zahavi, die namens Israël een hattrick maakte tegen de Faeröer Eilanden. Daarmee schoot de PSV-spits zichzelf de geschiedenisboeken in: met 337 goals in zijn voetballoopbaan is hij nu de meest scorende Israëlische speler ooit. Overigens won Israël, waar Feyenoord-keeper Ofir Marciano onder de lat stond, de wedstrijd met 0-4. 

Ook de door AZ van Willem II overgenomen Griek Vangelis Pavlidis pikte zijn doelpunt mee vanavond. Dat deed hij in een oefenwedstrijd tegen Zwitserland, waar Yvon Mvogo op de bank zat. Het Griekenland van John van 't Schip verloor de wedstrijd ondanks Pavlidis wel met 2-1. Tegelijkertijd was Robert Bozenik trefzeker namens Slowakije bij het 1-1 gelijkspel tegen Slovenië. De Feyenoord-spits werd deze week verhuurd aan Fortuna Düsseldorf. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen