Van Dijk: "Wij moeten niet afhankelijk zijn van andere landen"

1 september 2021, 23:13   Bijgewerkt: 2 september 2021, 00:11

Virgil van Dijk baalt van het puntverlies tegen Noorwegen. De centrale verdediger zag Erling Haaland één keer scoren en ook Davy Klaassen wist een doelpunt te maken. Daardoor eindigde het eerste duel sinds de terugkeer van Louis van Gaal in een teleurstelling. Desondanks blijft de mandekker van Liverpool vol vertrouwen over de komende wedstrijden.

"Het was een lastige pot, maar dat wisten we van tevoren. We hadden hier wel moeten winnen". Van Gaal koos in de slotfase voor invaller Denzel Dumfries. Hij liet aanvallers Steven Bergwijn en Wout Weghorst op de bank zitten. De verdediger snapte wel waarom Oranje niet alles of niets ging spelen. "We creëerden nog steeds kansen, dus dat was ook niet nodig. Het ontbrak nu aan geluk. Dat betekent dat we het in de andere twee wedstrijden moeten doen", doelt Van Dijk bij de NOS op de duels met Montenegro en koploper Turkije.

Lees ook: Oranje houdt plek één in zicht door late tegengoal Turkije

De komende twee tegenstanders speelden vanavond tegen elkaar. Daar was wel goed nieuws voor Van Gaal en zijn mannen. De koploper kreeg in de zevende minuut van de blessuretijd namelijk nog de gelijkmaker om de oren. Daardoor is het verschil slechts één punt in het nadeel van Oranje. "Dat helpt wel, maar ik vind dat wij niet afhankelijk moeten zijn van de andere landen. De komende twee wedstrijden moeten we gewoon winnen. Daar gaan we vol voor", aldus Van Dijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen