Oranje houdt plek één in zicht door late tegengoal Turkije

1 september 2021, 22:46   Bijgewerkt: 2 september 2021, 00:10

Na vier wedstrijden is Turkije nog altijd koploper in de WK-kwalificatiepoule van Oranje. Die positie heeft het behouden door een gelijkspel tegen het tot nu toe verrassend presterende Montenegro. Omdat ook Oranje niet wist te winnen, blijven de Turken één punt voorsprong houden op de achtervolgers. 

Al vroeg leek Turkije de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo had Cengiz Ünder er slechts negen minuten voor nodig om een hoofdrol voor zichzelf op te eisen. De middenvelder van Marseille stak razendsnel het halve veld over, zette zijn tegenstanders op het verkeerde been met één actie naar binnen en schoot vervolgens verwoestend hard in de linkerkruising binnen.

 

De score werd na een halfuur verdubbeld door Yusuf Yazici, die een voorzet van dezelfde Ünder binnenliep. Lazio-speler Adam Marusic deed kort voor rust nog iets terug, maar ook bij een 2-1 stand leek er voor de Turken - bij wie Feyenoorder Orkun Kökcü inmiddels was ingevallen - lange tijd niks aan de hand. Toen de overwinning zo goed als binnen leek, ging het echter toch nog mis. In de zevende minuut van de blessuretijd bepaalde Risto Radunovic de eindstand op 2-2. 

Met die uitslag zijn de Turken nog altijd koploper, maar dan wel omdat Oranje en Noorwegen elkaar ook op een gelijkspel hielden. Turkije staat op acht punten, één meer dan Nederland, Noorwegen én Montenegro, dat ook nog altijd in leven is in groep G. 

Letland - Gibraltar 3-1

Waar Montenegro dus nog altijd bovenin meedoet, houdt ook Letland nog een klein beetje zicht op de bovenste plekken. Tegen hekkensluiter Gibraltar boekten de Letten hun eerste overwinning: 3-1. Cambuur-aanwinst Roberts Uldrikis had een basisplaats bij Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen