Geen Premier League, maar wederom Süper Lig voor Dervisoglu

1 september 2021, 18:52

Halil Dervisoglu is ook dit seizoen in het shirt van Galatasaray te bewonderen. De Turkse club maakt woensdag via de officiële kanalen bekend een akkoord te hebben bereikt met Brentford over de huur van de 21-jarige aanvaller. De voormalig speler van Sparta Rotterdam kwam in het tweede deel van het voorbije seizoen ook al op huurbasis uit voor Galatasaray.

Galatasaray heeft de afgelopen periode geprobeerd Dervisoglu definitief over te nemen, maar de uitkomst van de onderhandelingen is dat de aanvaller opnieuw op huurbasis naar Istanboel trekt. De geboren Rotterdammer maakte afgelopen seizoen indruk in Turkije. In twaalf wedstrijden, waarin hij zes keer een basisplaats had, was hij goed voor drie doelpunten en twee assists.

Zijn goede spel in het shirt van Galatasaray leverde Dervisoglu een plek in de Turkse EK-selectie op. De aanvaller mocht tijdens de voor Turkije compleet mislukte eindronde twee keer opdraven. Tegen zowel Italië (0-3) als Wales (0-2) kwam hij als invaller aan de bak. Na het EK keerde Dervisoglu terug bij het gepromoveerde Brentford, waarvoor hij vorige week in de League Cup-wedstrijd tegen Forest Green Rovers (3-1) nog een basisplaats had.

Galatasaray heeft Dervisoglu na Deadline Day kunnen aantrekken omdat de Turkse transfermarkt nog tot en met 8 september open is. Bij de Turkse club komt de aanvaller onder meer Ryan Babel en Patrick van Aanholt tegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen