Been terug bij oude club: "Hij was direct enthousiast"

Been terug bij oude club: "Hij was direct enthousiast"

1 september 2021 – Mario Been keert terug bij Excelsior. De Rotterdamse club maakte woensdag via de officiële kanalen bekend dat de voormalig speler en trainer de functie van technisch bestuurslid gaat bekleden. De 57-jarige Been neemt de rol over van Robin van Galen, die zijn taken niet langer kon combineren met zijn andere werkzaamheden.

Been, een geboren en getogen Rotterdammer, kent Excelsior door en door. Hij beëindigde zijn spelersloopbaan in Kralingen en lanceerde er zijn trainerscarrière. "Nadat Robin zijn besluit aan ons kenbaar had gemaakt, zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger. Wij wilden snel een verantwoordelijke voor technische zaken presenteren. We zochten iemand die aansluit bij de visie van de club, waarin wij voetbal nadrukkelijk centraal stellen. Daarom wilden we iemand die weet wat er in de voetbalwereld speelt en de markt goed kent", vertelt voorzitter Bob de Lange.

"We kwamen uit bij Mario Been, een bekende in de voetbalwereld, maar ook iemand die als oud-speler en -trainer een speciale band heeft met onze club. We hebben een aantal keer met hem aan tafel gezeten en hij was direct enthousiast. Wij zijn blij dat we hem als portefeuillehouder technische zaken kunnen presenteren", besluit De Lange.

Been werd in 2005 de opvolger van John Metgod bij Excelsior. Daarna trainde de nationale ploeg van Trinidad & Tobago (assistent), NEC, Feyenoord, KRC Genk, Fenerbahçe (assistent) en APOEL Nicosia. Bij de Cypriotische club vertrok hij in de zomer 2017. Sindsdien heeft hij geen andere club getraind. De afgelopen jaren is Been vooral als analist werkzaam geweest.

gerelateerd