Ronaldo vertelt voornaamste reden voor keuze voor United

1 september 2021, 16:50

Sir Alex Ferguson heeft een belangrijke rol gespeeld in de terugkeer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Dat vertelde de Portugees toen hij voor het eerst sinds zijn transfer de pers te woord stond. Ook blikte hij vooruit op  het spelen onder trainer Ole Gunnar Solskjaer, die in zijn eerste periode bij United nog zijn ploeggenoot was.

Dat Ronaldo zou vertrekken bij Juventus hing gedurende de gehele transferperiode in de lucht, maar dat Manchester United uiteindelijk zijn bestemming zou zijn, lag niet per se voor de hand. Uiteindelijk was Ferguson - tegenwoordig bestuurslid bij de club - de reden voor zijn overstap, zoals hij dat in 2003 als trainer ook al was. "Hij is als een voetbalvader voor mij", werd Ronaldo daarover geciteerd op de clubwebsite.

"Hij heeft me veel geholpen en ik heb enorm veel van hem geleerd", ging de Portugees verder. "We zijn altijd in contact gebleven. Het is een geweldig persoon en hij is de voornaamste reden geweest dat ik nu in deze positie ben en heb getekend voor Manchester United."

Solskjaer

Ook met de huidige trainer Ole Gunnar Solskjaer werkte Ronaldo destijds bij United al samen, toen nog als ploeggenoten. "Ik heb twee of drie jaar met hem gespeeld en heb dus een goede band met hem. Nu is het in een andere rol, maar dat maakt niet uit. Mijn band met hem is goed en ik ben hier in Manchester om het team aan resultaten te helpen. De trainer kan altijd op me rekenen, wat hij ook van me vraagt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen