Vader Luuk de Jong: "We dachten: dat wordt hem niet meer"

1 september 2021, 16:08

Voor Luuk de Jong werd Deadline Day een dag om nooit te vergeten. Op het nippertje maakte de 31-jarige spits een droomtransfer naar FC Barcelona. Ook voor vader George de Jong was het een bijzondere dag. Hij dacht twaalf uur voor het verstrijken van de zomerse transferperiode dat de transfer in het water zou vallen.

De spraakmakende transfer kwam op de slotdag van de transfermarkt in een stroomversnelling. "Er was al een tijdje contact, we wisten dat het speelde. Maar we hadden natuurlijk te maken met de financiële situatie van Barça, wat wel en niet kon", vertelt George de Jong bij Omroep Brabant. "We dachten: dat wordt hem niet meer. Toen appte Luuk mij dat ik de telefoon op moest nemen. Hij was gebeld, om vijf uur werd alles echt definitief in gang gezet. Toen was het nog wel spannend tot middernacht."

In de nacht van dinsdag op woensdag maakte Barcelona de komst van De Jong wereldkundig. Op dat moment was de transfer echter nog altijd niet helemaal rond. "Barcelona en Sevilla hebben alles voor twaalf uur ingediend, maar toen werd het stil. Zelfs toen we om een uur of zeven wakker werden was er nog geen honderd procent groen licht. Het stond overal, maar de bevestiging was er nog niet. Nu is alles honderd procent rond."

Nu alle formaliteiten zijn afgerond, is De Jong in elk geval één seizoen in Camp Nou te bewonderen. "Voor Luuk is het altijd de club waar hij van droomde, maar hij had nooit gedacht dat hij daar nog een keer terecht zou komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen