Aanwinst Bosz: Weltmeister Boateng krijgt revanche tegen Messi

1 september 2021, 15:44

Jerôme Boateng gaat per direct aan de slag bij Olympique Lyon. De 32-jarige centrumverdediger heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de club van trainer Peter Bosz. In de Franse Ligue 1 komt Boateng oog in oog te staan met diverse Nederlanders én Lionel Messi, die hem al eens op legendarische wijze voor schut zette.

Daarvoor moeten we zes jaar terug in de tijd. FC Barcelona won het eerste duel in de halve finale tegen Bayern München met 3-0, mede dankzij een fabelachtige actie van Messi. De Argentijn omspeelde Boateng, die op zijn achterste viel en moest toezien hoe Messi zijn tweede treffer van de avond maakte. Komend seizoen treffen ze elkaar opnieuw: Messi is naar PSG verhuisd, Boateng gaat voor een avontuur bij Lyon.

Daarmee komt er definitief een einde aan zijn tienjarige verblijf bij Bayern München. De centrale verdediger kroonde zich daarin negen keer tot landskampioen en won tweemaal de Champions League. De centrale verdediger speelde in totaal 363 wedstrijden voor Der Rekordmeister. Daarin was hij tien keer trefzeker.

Boateng, die zich in 2014 samen met onder meer PSV'er Mario Götze tot wereldkampioen kroonde, was afgelopen seizoen nog basisspeler bij Bayern München. Een nieuw contract kreeg hij echter niet. Daarom moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Bosz kan de ervaren verdediger goed gebruiken: na vier duels heeft hij pas vijf punten gescoord, terwijl hij al zeven tegengoals moest slikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen