Alsnog transfer voor Viergever: Duits avontuur voor recordman

1 september 2021, 12:26

Nick Viergever heeft zijn overgang naar de Bundesliga afgerond. De 32-jarige centrumverdediger gaat per direct aan de slag bij het gepromoveerde Greuther Fürth, waar hij moet helpenn in de strijd tegen degradatie. Daarmee komt er een einde aan drie seizoenen in de hoofdmacht van PSV.

De Eindhovenaren ontvangen volgens het Eindhovens Dagblad een bedrag van rond de 300.000 euro voor de verdediger, die in Eindhoven op een dood spoor was beland. Hij moest links in de achterhoede Olivier Boscagli én Armando Obispo voor zich dulden, waardoor hij een transfer naar het buitenland prefereerde. Viergever's contract van één jaar werd afgekocht door Greuther Fürth.

Ook Feyenoord had interesse in de ervaren verdediger, die eerder voor AZ en Ajax speelde. De Rotterdammers kwamen echter niet met een officieel bod. Viergever zal door zijn vertrek waarschijnlijk niet meer in zijn eentje recordhouder worden wat betreft Europese duels voor een Nederlandse ploeg. Die eer deelt hij sinds begin dit seizoen met Danny Blind en Willy van de Kerkhof. Ze speelden er alle drie 84.

Technisch directeur John de Jong gunt Viergever zijn transfer. "Nick is een op en top prof die zich drie jaar lang volledig heeft ingezet voor PSV. Daar hebben we veel waardering voor. Wij hadden hem graag voor de club behouden, maar na een aantal jaar als basisspeler lijken er voor hem dit seizoen minder mogelijkheden om minuten te maken in PSV 1. Nick wil de laatste jaren van zijn sportieve carrière graag voetballen en dat begrijpen we. Vandaar dat wij bereid zijn mee te werken aan deze transfer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen