Ihattaren kan PSV in toekomst meevaller bezorgen

1 september 2021, 13:43

Mohamed Ihattaren kan PSV in de toekomst nog enkele miljoenen bezorgen. Het negentienjarige supertalent koos op de slotdag van de transfermarkt voor een overstap naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Hoewel de transfersom voor Ihattaren niet zo hoog is als aanvankelijk gesteld, lijkt PSV een redelijke deal te hebben gesloten.

Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangt PSV een bedrag van enkele miljoenen voor de talentvolle middenvelder, die de afgelopen maanden op een dood spoor belandde in Eindhoven. Ihattaren mocht vertrekken en leverde volgens Italiaanse media zo'n vijf à zes miljoen euro op. Volgens het ED ligt die transfersom lager, maar kan PSV vooral profiteren als hij een volgende miljoenenstap maakt. De club heeft namelijk een hoger doorverkooppercentage bedongen dan normaal.

Lees ook: Ihattaren neemt met statement afscheid van PSV

Toch zal het vertrek van Ihattaren als een flinke aderlating voelen in Eindhoven. Toen hij op zeventienjarige leeftijd basisspeler was onder Mark van Bommel, werd Ihattaren gezien als een van de grootste talenten die Nederland had voortgebracht. Het Nederlands elftal verleidde hem tot een interlandloopbaan en PSV wimpelde aanbiedingen van dertig miljoen euro af. In Italië hoopt Ihattaren te laten zien waarom.

PSV deed op de slotdag van de transfermarkt zelf nog goede zaken door Carlos Vinícius naar Eindhoven te halen. De spits van Benfica geldt als stand-in voor Eran Zahavi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen