Dit zijn de duurste transfers van afgelopen zomer

1 september 2021, 10:29

De transfermarkt is in de grootste competities van Europa gesloten. Hoewel bijvoorbeeld Russische clubs nog zes dagen lang kunnen toeslaan, lijkt het grootste transfergeweld achter de rug. De coronapandemie zorgde bij de topclubs duidelijk niet voor een terugloop aan transferuitgaven. Dit zijn de duurste transfers van de afgelopen transferwindow.

Met een voor Manchester City recordsom van 117,5 miljoen euro is Jack Grealish de duurste speler van deze zomer. De aanvaller werd voor dat astronomische bedrag overgenomen van Aston Villa en werd daarmee de op zes na duurste speler ooit. Grealish bleef met zijn toptransfer deze zomer Romelu Lukaku nipt voor. Chelsea telde liefst 115 miljoen euro neer voor de spits van Inter.

Het zijn meteen de enige twee spelers die de magische grens van honderd miljoen euro passeerden. Nummer drie in het klassement is Jadon Sancho, die Borussia Dortmund voor 85 miljoen euro inruilde voor Manchester United. Die transfer kan via bonussen nog enkele miljoenen oplopen. Paris Saint-Germain telde voor Achraf Hakimi zestig miljoen euro neer. De Fransen bleken niet bereid om mee te werken aan een deal van rond de 200 miljoen voor Kylian Mbappé, die op de radar stond van Real Madrid. Ben White van Arsenal (58,5 miljoen) maakt de top vijf compleet.

Met een som van dertig miljoen euro is Donyell Malen de duurste Nederlander van deze zomer. Hij ruilde PSV in voor een avontuur bij Borussia Dortmund en bleef zijn concurrenten ruim voor. Sowieso deden de Eindhovenaren deze window uitstekende zaken.

Duurste Nederlanders deze zomer

1. Donyell Malen (PSV naar Borussia Dortmund) - 30 miljoen

2. Arnaut Danjuma (Bournemouth naar Villarreal) - 23,5 miljoen

3. Myron Boadu (AZ naar AS Monaco) - 17 miljoen

4. Calvin Stengs (AZ naar OGC Nice) - 15 miljoen

5. Denzel Dumfries (PSV naar Inter) - 12,5 miljoen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen