Griezmann 2 jaar na monsterdeal terug naar Madrid

1 september 2021, 07:44

Antoine Griezmann keert officieel terug naar Atlético Madrid. FC Barcelona moest vanwege financiële problemen schoon schip maken en heeft daarom besloten de Fransman terug te sturen naar Atlético Madrid, waar hij komend seizoen op huurbasis gaat spelen. Die deal maakte de komst van Luuk de Jong naar FC Barcelona mogelijk, terwijl Atlético Saúl moest verkopen aan Chelsea.

De deal werd uiteindelijk na 01.00 uur vannacht aangekondigd. Omdat het een complexe zaak was, gaf La Liga de clubs volgens Mundo Deportivo twintig minuten extra om de transfer af te ronden. Dat lukte uiteindelijk. FC Barcelona nam Griezmann in de zomer van 2019 voor het astronomische bedrag van 120 miljoen euro over, maar kreeg dat geld nauwelijks terugbetaald.

In Madrid hoopt hij weer te kunnen schitteren als voorheen. De linkspoot wordt tot het einde van het seizoen gehuurd en kan daarna voor een optie tot koop van veertig miljoen euro de definitieve overstap maken. Dat betekent dus dat Barça mogelijk nog tachtig miljoen euro verlies maakt op de spits, die de afgelopen weken nog basisspeler was.

De dertigjarige aanvaller was dit seizoen in drie duels betrokken bij nul doelpunten. Afgelopen seizoen stokte zijn productie in de competitie op dertien doelpunten en acht assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen