Droomtransfer: Luuk de Jong verkast naar FC Barcelona

1 september 2021, 07:38

Luuk de Jong heeft zijn droomtransfer naar FC Barcelona dan toch te pakken. Dinsdagavond leek de deal niet meer haalbaar, maar midden in de nacht kwam zijn nieuwe werkgever dan toch met goed nieuws. De transfer van De Jong werd mede mogelijk gemaakt door vallende dominostenen elders in de mondiale voetbaltop. De Jong wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sevilla.

Nadat Chelsea Saúl Niguez los wist te weken bij Atlético Madrid, kon de regerend Spaanse landskampioen de deal met Antoine Griezmann afronden. De Franse aanvaller werd eerder voor 120 miljoen euro door Barça overgenomen, maar keert nu terug naar Madrid. Daardoor creëerde FC Barcelona ruimte in het salarisbudget om Luuk de Jong te halen.

Daarmee heeft Ronald Koeman zijn gewenste nieuwe spits in huis gehaald. De Catalanen jaagden al langer op een nieuwe aanvalsleider, maar vanwege financiële problemen leek dat lang niet door te gaan. Kort voor het verstrijken van de deadline werd Ilaix Moriba naar Tottenham Hotspur gestuurd, koos Rey Manaj voor een verhuurperiode aan Spezia en strikte Tottenham Hotspur Emerson.

De Jong wordt de nieuwe ploeggenoot van Nederlanders Memphis Depay, Frenkie de Jong en halve Nederlander Sergino Dest. De spits werkte eerder al samen met Koeman bij het Nederlands elftal. FC Barcelona heeft een optie tot koop bedongen in de deal rond de spits, die tien keer scoorde in 69 La Liga-duels voor Sevilla. De Jong stond ook op de lijst van PSV, maar die club greep naast zijn komst. In Eindhoven scoorde hij 122 keer in 204 duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen