'Griezmann- en Luuk de Jong-deal van FC Barcelona van de baan'

'Griezmann- en Luuk de Jong-deal van FC Barcelona van de baan'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 september 2021 – Dé grote transfer van Deadline Day lijkt vrijwel zeker van de baan. FC Barcelona zou Antoine Griezmann op huurbasis laten vertrekken naar Atlético Madrid en Luuk de Jong ophalen bij Sevilla, maar door beide deals gaat vermoedelijk een streep. Dat heeft een simpele reden: de overgang van Saúl van Atlético naar Chelsea is van de baan en daarmee komt de financiering niet rond.

Dat schrijven RAC1 en Cardena SER althans en om 00.00 uur was er zowel vanuit Atlético Madrid, FC Barcelona als ook Sevilla nog geen enkel bericht over een bevestigde transfer, die ook nog via de Spaanse voetbalbond moet en dus onhaalbaar lijkt. Chelsea wilde Saúl dolgraag binnenhalen en dat leek ook lang het geval via een huurdeal van zo'n vijf miljoen euro, waarbij ook een optie tot koop werd bedongen. Maar het duurde zo lang voordat die deal bevestigd werd, dat de andere twee deals ook onder druk kwamen staan.

Zonder het vertrek van Saúl kon Atlético Madrid ook de komst van Griezmann niet financieren, dus moet er waarschijnlijk een streep door twee deals in Spanje. Daardoor heeft FC Barcelona ook de komst van De Jong niet kunnen realiseren, waardoor er door de grote verrassing van de transferwindow uiteindelijk een streep gezet moest worden. Voor de Nederlandse spits zou het een hard gelag zijn, omdat hij anders weinig perspectief heeft bij Sevilla. 

Lees ook'Griezmann-deal naar Atlético is rond: zeer bijzondere constructie'

Chelsea werd veel langer al gelinkt aan Saúl, maar die deal zou uiteindelijk ontzettend veel gevolgen hebben op de Spaanse transfermarkt. Transferspecialist Fabrizio Romano gaf weliswaar aan dat de drie deals volledig rond waren, maar als Atlético Madrid de deal niet kan financieren, zal het alsnog niet rondkomen. Het kan zijn dat het in de nacht van dinsdag op woensdag alsnog blijkt dat alles wél op tijd is aangeleverd, maar die verwachting is er op dit moment niet. 

Reacties

gerelateerd