PSV heeft 'complete' Vinicíus voor twee seizoenen binnen

31 augustus 2021, 21:50

PSV heeft op de slotdag van de transfermarkt een impuls gegeven aan de voorhoede. Zoals verwacht komt Carlos Vinícius (26) nog over van Benfica, maar niet voor één seizoen. De Braziliaan wordt voor minimaal twee jaar gehuurd, waarbij de Eindhovenaren eveneens een optie tot koop hebben bedongen.

Nadat de deal zich al een tijdje aankondigde, is die dinsdagavond ook bevestigd door PSV. "We wilden graag een aanvaller met kwaliteit aan de selectie toevoegen en zijn blij dat dit met Carlos Vinícius gelukt is", stelt directeur voetbalzaken John de Jong. "Carlos is een complete spits, die in het bijzonder kracht en lengte aan onze aanvalslinie toevoegt. Een goede speler, die al lang op onze radar staat. De afgelopen dagen ontstond een mogelijkheid om hem naar PSV te halen en daar hebben we direct naar gehandeld."

De aanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd aan Tottenham Hotspur, waar hij in 22 wedstrijden tot tien doelpunten kwam. Daarvoor was de multi-inzetbare voorhoedespeler actief bij Napoli, AS Monaco en dus bij Benfica. Vinícius ligt nog tot en met 2024 vast in Portugal, dus als PSV de koopoptie niet licht, keert hij daar in principe gewoon terug.

Lees ook'PSV akkoord met spits en rechtsback

De kersverse aanwinst, wat vermoedelijk de laatste inkomende transfer van PSV was in deze window, is blij om in Eindhoven te zijn. "Mijn missie is helder: ik ben hier om doelpunten te maken en kampioen te worden", toont hij zich ook nog eens ambitieus. "Mijn eerste indruk van PSV is goed. In Brazilië kennen we de club natuurlijk vanwege alle landgenoten die hier speelden en spelen. Ook heb ik met André Ramalho en Bruma gesproken over PSV." In de dubbele ontmoeting met zijn nieuwe werkgever in de play-offs van de Champions League, kwam Vinícius overigens niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen