'Van de Beek ziet huurtransfer niet doorgaan door Solskjaer'

31 augustus 2021, 21:47   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 22:49

Donny van de Beek kan een huurtransfer vergeten. De middenvelder van Manchester United kon tijdelijk naar Everton, maar manager Ole Gunnar Solskjaer wil hem beslist niet laten gaan. Dat terwijl de voormalig Ajacied zelf wel openstond voor een tijdelijke overstap binnen de Premier League.

Van de Beek werd een jaar geleden overgenomen voor circa veertig miljoen euro van Ajax. In zijn eerste seizoen wist hij geen enkel moment te imponeren en ook dit jaar lijkt de kans op speeltijd klein. In de voorbereiding mocht hij nog vaak meespelen en was hij zelfs de aanvoerder van de Red Devils, maar in de Premier League-duels moest hij vanaf de zijlijn toekijken. Maar verhuren? Dat wilde Solskjaer dus absoluut niet. Dat stelt het Algemeen Dagblad.

"Ik heb geprobeerd om iets voor Donny te vinden", vertelde zaakwaarnemer Guido Albers tegenover Voetbal International over Deadline Day. "Uiteindelijk is het de club die alles tegenhoudt. Dat kan positief zijn omdat er dus een kans komt van de club." Wel gaat hij er vanuit dat er speeltijd komt bij The Red Devils, want vanuit Italië, Duitsland en Engeland was er interesse in de Nederlander. "Het leek erop dat ze zouden meewerken bij een transfer, maar dat gebeurde niet." Volgens de belangenbehartiger kan het positief zijn, omdat ze op Van de Beek rekenen. "Hij kan niet nog zo'n seizoen hebben." 

Paul Pogba speelde de eerste wedstrijden van het seizoen in een vrije rol op de vleugel, maar na de komst van Cristiano Ronaldo lijkt hij weer naar het middenveld te gaan. Dat betekent dat de concurrentie nog groter wordt voor Van de Beek, die verder de strijd aan moet gaan met Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic en Bruna Fernandes. Een behoorlijke klus, maar de trainer heeft dus nog altijd vertrouwen in de Nederlander.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen