BREAK! 'FC Barcelona wil Luuk de Jong, Griezmann naar Atlético'

31 augustus 2021, 21:21   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 23:35

FC Barcelona staat vermoedelijk een zéér roerig slot van de transferwindow te wachten. De Catalaanse grootmacht wil Luuk de Jong graag overnemen van Sevilla, maar raakt mogelijk ook Antoine Griezmann (30) nog kwijt. Atlético Madrid heef zeer serieuze belangstelling voor de dertigjarige Fransman. De beide deals hebben nogal wat stof doen opwaaien.

In de Spaanse media werd enkele weken geleden al eens de link gelegd tussen De Jong, die een aanbod van PSV om terug te keren in de Eredivisie afwees, en het FC Barcelona van Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester zou een kopsterke spits zoeken en moeten scouten met een lege portemonee. Omdat De Jong bij Sevilla op een dood spoor zit, kan hij voor een klein bedrag worden opgepikt.

Nadat het Spaanse AS dinsdagavond voorzichtig melding maakte van de interesse in de Nederlandse spits, ging het vervolgens hard. Vanuit diverse hoeken werd de belangstelling bevestigd. Onder ander het Algemeen Dagblad kreeg vanuit het management door dat de Catalaanse club vol achter de sterke spits aan zit. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zou De Jong al een akkoord hebben met de Catalanen en nadert een akkoord tussen beide clubs ook al snel. Toch kan de ontwikkeling rondom hem niet los worden gezien van de belangstelling van Atlético Madrid in Griezmann.

Lees ook: 'FC Barcelona hoopt in extremis op Luuk de Jong' 

Griezmann terug naar Atlético Madrid

Aan het begin van de laatste transferdag van de zomerwindow werd gesproken over een ruildeal tussen FC Barcelona en Atlético Madrid. De Catalanen lieten Griezmann gaan in ruil voor de komst van João Félix, maar de Portugees mocht niet vertrekken van de Madrilenen. Die hadden op hun beurt echter wél interesse in een rentree van Griezmann, waardoor beide partijen om tafel bleven zitten.

Daar rolde mede door de financiële problemen van de Catalaanse grootmacht een huurconstructie uit voor Griezmann. Volgens L'Équipe is er inmiddels een akkoord bereikt tussen beide partijen, waarbij het onduidelijk is of het een verplichte koopoptie of vrijblijvende koopoptie betreft. In het laatste geval zou het zeer opmerkelijk zijn, omdat het dan rivaal Atlético Madrid aan een goede speler helpt. Afgelopen seizoen pakte dat met Luis Suárez ontzettend slecht uit: hij werd kampioen met Los Rojiblancos. 

Lees ook'Atlético en FC Barcelona onderhandelen over ruildeal Griezmann'

 

Eerder op Deadline Day nam de club al afscheid van Ilaix Moriba (RB Leipzig), [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/389811/fc-barcelona-verkoopt-emerson-na-drie-duels-saul-weg-bij-atletico/,_blank,Emerson Royal] (Tottenham Hotspur) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/389795/barcelona-ziet-aanvaller-vertrekken-pjanic-en-umtiti-leveren-in/,_blank,Rey Manaj] (La Spezia). Naast mogelijk Griezmann komt daar vermoedelijk ook nog Álex Collado (verhuurd aan Sheffield United) bij. Door al die wisselingen er financieel weer wat meer mogelijk in Camp Nou, al zullen maar weinig fans staan te springen voor de komst van De Jong. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen