Update: PSG bevestigt Portugese deal en shopt bij Ajax-opponent

1 september 2021, 00:24

Paris Saint-Germain is voorlopig nog niet uitgeshopt. De Franse topclub gaat zich op Deadline Day nog versterken met Nuno Mendes (19). De negentienjarige linksachter komt over van Sporting Portugal op huurbasis, maar de club heeft een koopoptie bedongen.

Dat schrijft onder andere transferspecialist Fabrizio Romano. PSG betaalt liefst zeven miljoen euro als huursom voor het Portugese talent, die bij Sporting Portugal een vaste basisspeler was geworden. Daardoor is het goed nieuws voor Ajax dat hij verkast, want daardoor treffen ze Mendes niet in de groepsfase van de Champions League. Borussia Dortmund en Besiktas zijn de andere twee opponenten in het miljardenbal van de Amsterdammers.

Als PSG de verdediger permanent wil overnemen, dan moet het liefst veertig miljoen euro op tafel leggen voor Mendes. De Portugees is de eerste huurling die overkomt in deze zomer: Achrak Hakimi, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma en Lionel Messi kwamen allemaal permanent over naar de hoofdstad van Frankrijk. Mendes speelde tot dusver vijf interlands voor de nationale ploeg van Portugal.

Lees ook'Real zet Mbappé uit het hoofd en wacht op transfervrije status'

Vertrekkers uit Parijs

Verder zullen er op de slotdag mogelijk ook nog spelers vertrekken bij Paris Saint-Germain. Pablo Sarabia staat op de nominatie om te verkassen: Sporting Portugal en Atlético Madrid hebben concrete belangstelling in de Argentijn. Kylian Mbappé zal niet meer vertrekken, ondanks dat Real Madrid middenvelder Eduardo Camavinga heeft overgenomen. Ook Mauro Icardi werd aan de uitgang gelinkt, maar concreet zijn de clubs momenteel nog niet voor hem.

Update om 00.20 uur: Paris Saint-Germain heeft de deal bevestigd. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen