Feyenoord slaat met Nelson (21) de eerste slag op Deadline Day

31 augustus 2021, 17:34

Feyenoord heeft de eerste aanwinst op de slotdag van de transferwindow binnengehaald. De Engelse jeugdinternational Reiss Nelson (21) wordt namelijk voor één seizoen gehuurd van Arsenal en moet trainer Arne Slot meer opties voorin geven. Mogelijk komt er nóg een aanvaller bij in de laatste uren, maar daarover is nog veel onduidelijkheid. 

Feyenoord heeft de deal bevestigd op het clubkanaal. "We volgen Reiss al maanden. Hem naar Feyenoord halen was in deze transferwindow een van onze prioriteiten, dus we zijn heel blij dat het gelukt is en dat we hem vandaag kunnen verwelkomen", reageert technisch directeur Frank Arnesen opgelucht. "Reiss is een zeer creatieve aanvaller, een snelle jongen met een goede actie die het verdedigers in de één-tegen-één heel lastig kan maken. Zo'n speler kunnen we in onze voorhoede goed gebruiken."

Eerder was Amad Diallo van Mancehester United in beeld als aanvallende versterking, maar door zijn komst moest door een blessure alsnog een streep worden gezet. Omdat Nelson van origine geen échte spits is, hoopt Arnesen ook nog een diepe aanvaller aan de selectie van de Rotterdammers toe te voegen. Daarvoor worden nog geen concrete namen genoemd, maar omdat Ridgeciano Haps en Wouter Burger nog vertrekken, komt er financieel wel meer ruimte. 

Lees ook'Feyenoord gaat Haps slijten

Nelson is dus ook niet echt een diepe spits, maar meer een rechtsbuiten. Wel kan hij ook in de spitspositie acteren en/of geeft het mogelijkheden om Alireza Jahanbakhsh als diepste man te fungeren. Eerder werd de Engels jeugdinternational verhuurd aan 1899 Hoffenheim, voor wie hij zeven goals maakte in 29 duels in de Bundesliga. Ook gaf hij één assist dat seizoen in de Duitse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen