'Fraaie versterking voor Bosz bij Olympique Lyon op komst'

31 augustus 2021, 16:21

Peter Bosz kan op Deadline Day vermoedelijk een fraaie aanwinst tegemoet zien. De oefenmeester krijgt binnenkort de beschikking over Jérôme Boateng (32), die transfervrij was na zijn vertrek bij Bayern München deze zomer. Daarmee heeft de Nederlandse coach de opvolger gevonden voor Marcelo, die recent naar het tweede elftal werd gezet.

Daarmee heeft Bosz zijn derde 'eigen' aanwinst te pakken. Want nadat Henrique en Damien Da Silva werden binnengehaald vóór de komst van de oefenmeester, kwamen recent ook Emerson (Chelsea, gehuurd) en Xherdan Shaqiri (Liverpool, gekocht) naar de Franse topclub. Bosz kende een zeer moeizame start, maar boekte afgelopen weekend voor de interlandweekend de eerste overwinning in de Ligue 1. Met de komst van een x-aantal spelers hoopt de Nederlander meer opties te krijgen.

Voor Boateng wacht na de interlandweekend mogelijk een bijzonder weerzien met Lionel Messi. De kleine Argentijn zette de verdediger ooit voor schut in de Champions League, toen FC Barcelona het opnam tegen Bayern München. Met een korte voetbeweging deed hij Boateng naar de grond gaan en rondde vervolgens koelbloedig af. Een actie die in alle jaren daarna aan Boateng werd gekoppeld. Op zondag 19 september, het tweede duel na de interlandbreak, staat Paris Saint-Germain – Olympique Lyon op het programma.

Lees ook'Bosz grijpt in bij Lyon en neemt afscheid van basisklant Marcelo'

De 32-jarige Boateng vertrok deze zomer na tien seizoenen bij Bayern München, nadat hij eerder bij Manchester City, Hamburger SV en Hertha BSC onder contract stond. Bij Der Rekordmeister won hij alles wat er te winnen viel en groeide hij uit tot 76-voudig international van Duitsland. Bij de nationale ploeg van zijn land is hij sinds het mislukte WK van 2018 echter al niet meer in beeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen