'Utrecht akkoord over Kerk'; Go Ahead shopt bij Athletic Bilbao

31 augustus 2021, 15:58

FC Utrecht heeft met Lokomotiv Moskou een akkoord bereikt over de transfer van Gyrano Kerk. De clubs zijn nu bezig met het afronden van het papierwerk. Als er geen bijzonderheden aan het licht komen tijdens de medische keuring, gaat hij voor zeven miljoen euro de overstap maken naar Rusland. Kerk ondertekent een meerjarig contract in Moskou.

Dat meldt Voetbal International. Naast Lokomotiv Moskou had ook Eintracht Frankfurt interesse in de buitenspeler, maar de Duitse club bleek niet bereid om het gewenste bedrag van zeven miljoen euro neer te tellen. Dat is Lokomotiv Moskou wél. De clubs hebben geen haast om de deal af te ronden: de Russische transfer sluit pas op 7 september. Utrecht zelf gaat niet meer de markt op voor een vervanger van Kerk.

Go Ahead Eagles heeft zich op het laatste moment versterkt met een nieuwe aanvaller. Iñigo Córdoba wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Athletic Bilbao, waar de 23-jarige aanvaller niet in de plannen voorkwam. De Spaanse subtopper heeft echter veel vertrouwen in de linksbuiten: zijn contract werd tijdens de bekendmaking van de verhuurperiode verlengd tot 2023.

"Iñigo is een dynamische buitenspeler. Daarnaast heeft hij behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in Spanje. Het is een speler die, vooral via de combinatie, doelgericht is", vertelt technisch directeur Paul Bosvelt op de website van Go Ahead Eagles. De aanvaller heeft tachtig duels op het Spaanse hoogste niveau achter zijn naam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen