PSV neemt officieel afscheid van Ihattaren: "Ups en downs"

31 augustus 2021, 15:12   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 15:21

Mohamed Ihattaren heeft PSV definitief verlaten. Op de clubwebsite namen de Eindhovenaren officieel afscheid van het talent dat sinds 2010 de jeugdopleiding van de club doorliep. Ihattaren tekende een contract bij Juventus, dat hem binnen de Serie A zal verhuren - waarschijnlijk aan Sassuolo.

Dat Ihattaren zou vertrekken bij PSV was geen verrassing meer. De middenvelder heeft Roger Schmidt ook deze voorbereiding niet kunnen overtuigen en zijn situatie bij de club begon zodoende uitzichtloos te worden. Eerder leek een transfer naar de Ligue 1 of het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel aan de orde, maar dat werd uiteindelijk dus de Serie A. Fabrizio Romano meldde dinsdagmiddag al dat een akkoord bereikt was; kort daarna volgde ook de bevestiging van PSV. 

"We wensen Mohamed veel succes in Italië en hopen dat deze overstap zowel voor hem persoonlijk als voor zijn carrière goed uitpakt", begon technisch directeur John de Jong op de clubwebsite. "Mohamed heeft de afgelopen jaren ups en downs gekend. Zijn debuut en eerste maanden bij de A-selectie waren veelbelovend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen."

Ihattaren debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor PSV en gold als enorme belofte. Hij was al snel basisspeler, maar kende door trieste omstandigheden een terugslag in zijn ontwikkeling. In de jaren die volgden lukte het niet om de draad bij PSV weer op te pakken. In de Serie A krijgt Ihattaren nu een nieuwe kans om zich te bewijzen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen