Van Dijk ontkent: "Wij hebben nooit namen afgeschreven"

31 augustus 2021, 14:19

Virgil van Dijk is terug bij het Nederlands elftal. De dertigjarige centrumverdediger stond maanden aan de kant met een zware knieblessure, maar moet nu het Nederlands elftal aan een ticket voor het WK gaan helpen. Van Dijk blijft de eerste aanvoerder van het Nederlands elftal en neemt het morgen op tegen Noorwegen.

"Het voelt als vanouds om weer terug te zijn", aldus Van Dijk op de persconferentie. "Ik ben heel blij om er weer te zijn en met de jongens toe te werken naar een belangrijke pot." Van Dijk ontkent dat hij en zijn ploeggenoten eerder Van Gaal afschreven als nieuwe bondscoach. "We hebben een duidelijk gesprek gehad en onze mening gegeven, maar geen namen naar voren geschoven of afgeschreven. De keuze van de KNVB was om Frank de Boer aan te stellen. Helaas verliep dat niet zoals gewenst."

Van Dijk keek met pijn in het hart naar het afgelopen EK. Hij moest het toernooi wegens die zware blessure aan zich voorbij laten gaan. "Dat was heel erg zwaar", blikt hij terug. "Tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië heb ik wel met dingen gegooid, ja. Voor mij was de teleurstelling net zo groot als bij de andere jongens", vertelt de volledig herstelde verdediger."

Van Dijk is benieuwd naar de frisse start onder Van Gaal. "Hij heeft heel veel ervaring en brengt zeker iets extra's met zich mee. Iedereen is scherp, we hebben er zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen