'Interesse voor Onana; 'dramatische transferzomer' Ajax dreigt'

31 augustus 2021, 12:54

Waar veel Eredivisieclubs op de laatste dag van de transferwindow nog op zoek zijn naar versterkingen, wil Ajax juist nog van een drietal spelers af. De club heeft er naar verluidt belang bij dat David Neres, Nicolas Tagliafico en André Onana vandaag nog vertrekken. Voor laatstgenoemde is inmiddels toch weer interesse.

Dat meldde De Telegraaf dinsdagmiddag in een update over de huidige stand van zaken rond het drietal. De krant vertelde dat Villarreal en FC Barcelona op de valreep nog hebben geïnformeerd naar de Ajax-doelman. Villarreal zou van de twee het meest concreet zijn, maar voor beide ploegen geldt dat zij eerst zelf spelers moeten verkopen.

Eerder op de dag meldde de NOS overigens nog dat Onana hoe dan ook niet meer zou vertrekken. Een vertrek van Onana is voor Ajax echter noodzakelijk, omdat de club anders het risico loopt dat hij volgende zomer transfervrij de deur uitloopt. Sowieso loopt Ajax als de drie genoemde spelers niet vertrekken een bedrag van circa veertig miljoen euro mis. De Telegraaf spreekt in dat geval van een 'dramatische transferzomer'. 

Lees ook: NOS: 'Onana blijft in ieder geval tot de winter speler van Ajax'

Neres

'In het geval van David Neres lijkt Ajax zijn hand te hebben overspeeld', concludeerde de krant. Dit omdat de waarde van de Braziliaan - inmiddels derde keuze als rechtsbuiten - de afgelopen twee jaar is gezakt en geen club aan de 'hoge vraagprijs' van de Amsterdammers wil voldoen. 'Alleen een verhuur (met eventueel een optie tot verplichte koop) zou een vertrek van Neres nog mogelijk maken. Tenzij zich een last-minute-koper aandient.'

Tagliafico

Rond de mogelijke transfer van Nicolas Tagliafico naar West Ham United is het inmiddels stil. De Premier League-club was bereid de gevraagde twaalf miljoen euro te betalen, maar kwam er met de linksback en zijn zaakwaarnemer niet uit. Omdat Tagliafico zelf momenteel met de Argentijnse nationale ploeg in Venezuela zit, lijkt een deal nu uitgesloten. 'Wellicht dat een verhuur uitkomst kan brengen.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen