Juve sluit Ronaldo-tijdperk af en heeft opvolger binnen

31 augustus 2021, 09:31

De eerste officiële grote transfer op deze Deadline Day is op naam gekomen van Juventus. De club heeft oude bekende Moise Kean (21) teruggehaald naar Turijn. Daarmee is het tijdperk Cristiano Ronaldo bij De Oude Dame definitief afgesloten: naast de komst van zijn opvolger werd op de clubwebsite ook afscheid genomen van de Portugees.

'Homecoming', schreef Juventus bij de aankondiging dat Kean wordt gehuurd van Everton. Afgelopen weekend was transferexpert Fabrizio Romano al op de hoogte van de transfer. Hij vertelde toen dat het zou gaan om huur met een verplichte koopoptie. Kean zal op termijn voor een bedrag van twintig miljoen euro definitief worden overgenomen.

Kean gold als enorme belofte in de jeugdopleiding van Juventus en maakte in het seizoen 2016/2017 zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal speelde hij daar 21 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. Na een verhuurperiode bij Hellas Verona vertrok Kean in 2019 definitief naar Everton. Die ploeg verhuurde hem vorig seizoen al aan Paris Saint-Germain en dit seizoen zal hij dus terugkeren naar zijn oude liefde.

Afscheid Ronaldo

Zo is het tijdperk Ronaldo in Turijn vandaag definitief afgesloten. Een halfuur voor de bekendmaking van de komst van Kean werd al afscheid genomen van de Portugees. 'We hebben samen veel onvergetelijke momenten beleefd', schreef de club onder meer. 'Aan de band die drie jaar geleden werd opgebouwd, is nu een einde gekomen, maar het verhaal dat geschreven staat zal altijd blijven. Het is een geweldig avontuur geweest.'

Lees ook: Juventus neemt Ihattaren over van PSV en verhuurt hem direct

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen