Dumfries over Van Gaal, Inter en 'Italiaanse' blunder

31 augustus 2021, 08:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal begint Oranje deze week aan een nieuw avontuur. Dat geldt misschien nog wel in het bijzonder voor Denzel Dumfries. De uitblinker van het afgelopen EK komt niet meer als PSV'er, maar als speler van Internazionale binnen.

Voor Dumfries is het de eerste samenwerking met Van Gaal. Maandag ontmoette hij de trainer dan ook voor het eerst op het trainingsveld. "Het was een mooi moment", blikte hij terug in gesprek met de NOS. "Het is een eer om met hem samen te mogen werken. Het is een fijne man zo op het eerste oog. Hij heeft ons gewoon begroet, verteld waar we naartoe willen als team en wat hij voor ogen heeft. Dat was vrij duidelijk allemaal." 

Dat Dumfries bij de selectie zit, is enigszins verrassend te noemen. Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar wel vanwege zijn gebrek aan wedstrijdritme, terwijl Van Gaal juist daar de nadruk op legde. "Het is een feit dat ik weinig minuten heb gemaakt. Ik had gehoopt dat ik in dit stadium wat meer zou hebben gespeeld, maar dat heb ik niet in eigen hand. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik moet doen om weer minuten te gaan maken."

Inter

Toen zijn transfer naar Inter ter sprake kwam, werd Dumfries ook geconfronteerd met zijn blunder die na zijn eerste persconferentie viral ging. De Nederlander werd gevraagd of hij al Italiaans had geleerd en probeerde in het Italiaans te antwoorden, maar het bleek Spaans. Zelf kon hij er achteraf om lachen. "Er worden wel grapjes gemaakt, maar dat is alleen maar leuk. Ik heb een fout gemaakt, dus dat hoort erbij."

Over zijn transfer zelf: "Het is wel een beetje wennen. Het nadeel was dat ik niet met de groep had getraind voor ik naar Inter ging. Dat was gelijk aanpoten. Gelukkig ben ik goed opgevangen. Stefan (De Vrij, red.) is er ook. Hij fungeert als tolk, dat is fijn. Het is fijn dat hij er is, hij helpt me heel goed. Verder ben ik goed opgevangen en ben ik blij dat ik er ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen