'Koeman ziet tweetal vertrekken en is op zoek naar spits'

31 augustus 2021, 07:54   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 08:16

Op de sluitingsdag van de transfermarkt is FC Barcelona nog druk bezig de selectie op orde te krijgen. Zo hebben Emerson Royal en Ilaix Moriba vannacht naar verluidt hun uitgaande transfers naar respectievelijk Tottenham Hotspur en RB Leipzig afgerond. Met het geld dat daarmee vrijkomt hoopt Ronald Koeman nog een spits aan zijn selectie toe te kunnen voegen.

Dat alles meldde transferexpert Fabrizio Romano in de nacht van maandag op dinsdag. Zo berichtte hij onder meer over een akkoord over Emerson Royal, die voor zo'n dertig miljoen euro de overstap zal maken naar The Spurs. Zijn vertrek is opmerkelijk, omdat hij pas deze zomer door Barça werd aangetrokken. Afgelopen weekend stond hij nog voor het eerst in de basis onder Koeman. Overigens gaat vijf miljoen van de transfersom naar Emersons oude club Real Betis.

Hetzelfde Tottenham was ook de club die volgens eerdere berichten Moriba zou inlijven, maar de achttienjarige middenvelder vertrok uiteindelijk naar RB Leipzig. Romano meldde gisteravond al een akkoord tussen de partijen, waarbij Moriba vandaag (dinsdag) medisch zal worden gekeurd. De uitgaande transfer van aanvaller Rey Manaj is nog niet afgerond. Ook van hem wordt echter verwacht dat hij zijn transfer naar Spezia vandaag zal voltooien.

Spits

Met dit alles hoopt de club op de laatste dag van de transferwindow alsnog een spits binnen te kunnen halen. Eerder werden het kopen danwel huren van João Felix en het transfervrij binnenhalen van Mario Mandzukic als opties genoemd. Beide opties bleken echter niet haalbaar, zo vertelde Romano vannacht. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen