Van Dijk terug bij Oranje: "Was lastig om het EK te zien"

30 augustus 2021, 23:53

Virgil van Dijk is met een stralende lach teruggekeerd bij het Nederlands elftal. De aanvoerder raakte vorig jaar oktober zwaargeblesseerd aan zijn knie en speelde dus bijna een jaar geen wedstrijd voor het Nederlands elftal. Komende week hoopt hij zijn land op de goede weg richting een ticket voor het WK 2022 te helpen.

Daarvoor moet woensdag sowieso worden afgerekend met Noorwegen. "Ik ben echt heel erg blij om weer terug te zijn", aldus Van Dijk voor de camera van Ons Oranje. "Het heeft lang geduurd, maar ik heb er nu heel veel zin in. Hopelijk kunnen we er met elkaar iets moois van gaan maken." Toen Van Dijk geblesseerd raakte, was Frank de Boer pas net bondscoach van het Nederlands elftal. Na het dramatisch verlopen EK is hij ontslagen en vervangen door Louis van Gaal.

Lees ook: Haaland baalt van Oranje-aanwezigheid Van Dijk

Van Dijk keek met pijn in het hart naar het eindtoernooi van afgelopen zomer. "Het was voor mij heel lastig om naar het EK te kijken", bekende de verdediger. "Ik miste het om met de jongens te zijn, het team te leiden en het shirt te dragen. Maar ik ben blij dat ik nu weer fit ben. De eerste wedstrijd bij Liverpool was fysiek en mentaal heel erg zwaar."

Voor Van Dijk en zijn collega's staan vanaf dag twee na hun samenkomst meteen drie pittige duels op het programma. Na Noorwegen treft Oranje ook Montenegro en Turkije. Alleen met negen punten mag het Nederlands elftal blijven dromen van een startbewijs voor het WK in Qatar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen