Wijnaldum: "Aangetoond dat we nog veel moeten leren"

30 augustus 2021, 18:14

Georginio Wijnaldum is blij met de aanstelling van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. De ervaren middenvelder van Paris Saint-Germain sprak al voor de definitieve terugkeer met de topcoach en hoopt onder Van Gaal op nieuwe successen met de nationale ploeg.

Van Gaal hamerde al op diverse facetten bij zijn nieuwe ploeg. "Hoe we met elkaar omgaan, dat we blij moeten zijn als we bij Oranje komen", vertelt Wijnaldum aan het Algemeen Dagblad. Na het mislukte EK kan het Nederlands elftal namelijk wel nieuwe energie gebruiken. "Dat is vaak zo na een cyclus die is afgesloten en zeker nu het EK zo slecht is verlopen. Wat er misging tegen de Tsjechen? Het liep niet en we wilden het als individuen oplossen en niet als een team."

Wijnaldum hoopt dat het Nederlands elftal onder Van Gaal een nieuwe, frisse start kan maken. Oranje hoopt zich de komende week van een goede uitgangspositie te verzekeren voor de kwalificatie voor het WK voetbal. "We hebben een goede groep, maar dat toernooi heeft aangetoond dat we nog voldoende te leren hebben", aldus de middenvelder.

Het Nederlands elftal start woensdagavond met een wedstrijd tegen Noorwegen en neemt het daarna nog op tegen Montenegro en Turkije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen