Monopolie: Bayern plukt opnieuw ster bij concurrent weg

30 augustus 2021, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zich versterkt met Marcel Sabitzer. De Oostenrijkse middenvelder wordt voor vijftien miljoen euro overgenomen van RB Leipzig, waar hij de afgelopen jaren de aanvoerdersband droeg. Bayern-coach Julian Nagelsmann wordt zodoende herenigd met de sterspeler van zijn oude werkgever en maakt opnieuw een concurrent zwakker.

Daarmee schrijft Bayern München een nieuw hoofdstuk in de machtspositie die het in Duitsland in handen heeft. Al jarenlang shopt Bayern bij concurrenten, zoals het eerder al regelmatig bij Borussia Dortmund deed. Zo werd superspits Robert Lewandowski opgepikt bij Die Schwarz-Gelben, een weg die destijds ook Mats Hummels en Mario Götze bewandelden. Manuel Neuer werd opgepikt bij Schalke 04.

Deze zomer focust Bayern zich vooral op spelers van RB Leipzig. Voor Sabitzer maakte namelijk ook Dayot Upamecano al de overstap naar de recordkampioen. De Franse verdediger werd voor 42,5 miljoen euro losgeweekt in Leipzig, waardoor hij de op twee na duurste aanwinst ooit werd. Alleen voor Lucas Hernández van Atlético Madrid en Leroy Sané van Manchester City werd meer betaald.

Sabitzer speelde de laatste jaren liefst 229 wedstrijden in dienst van Leipzig, waarin hij 52 keer scoorde. Technisch directeur Oliver Kahn is blij met de komst van de ervaren middenvelder. "Hij heeft alles wat een speler van Bayern München nodig heeft. Hij zal niet lang nodig hebben om zich aan te passen, want hij kent de filosofie van onze coach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen