'Ajax en West Ham United akkoord over Tagliafico'

30 augustus 2021, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft met West Ham United een akkoord bereikt over de transfer van Nicolás Tagliafico, zo meldt De Telegraaf. De 28-jarige Argentijn levert de Amsterdammers een bedrag van rond de twaalf miljoen euro op. Het is echter nog niet in kannen en kruiken, omdat Tagliafico zelf nog een akkoord moet bereiken met de Londense club. Een race tegen de klok lijkt aanstaande.

Tagliafico zelf is namelijk met de Argentijnse nationale ploeg op pad in Venezuela. Zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper probeert de deal voor de linksback in Amsterdam rond te maken. Dat lijkt echter lastiger te worden dan vooraf verwacht. De back heeft een contractvoorstel van vier jaar namelijk naast zich neergelegd. Tagliafico en zijn agent wachten momenteel op een verbeterde aanbieding.

Ajax was deze zomer al van plan om mee te werken aan een transfer, maar concrete kandidaten kwamen er nauwelijks voorbij. Tagliafico hoopte zelf ook vurig op een deal, maar leek steeds meer rekening te moeten houden met een langer verblijf. De verdediger heeft bij een persoonlijk akkoord met West Ham United dan toch zijn transfer te pakken.

Tagliafico tekende in januari 2018 een contract in Amsterdam en speelde sindsdien 141 wedstrijden in de hoofdmacht. Hij droeg bij aan het succes in de Champions League, maar schreef ook twee landstitels en bekers op zijn naam. De linkspoot kreeg tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-4 nederlaag) een rode kaart. Afgelopen weekend keerde hij terug in de wedstrijdselectie, maar moest hij genoegen nemen met een reserverol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen