Koeman ziet aanwinst voor dertig miljoen euro vertrekken

30 augustus 2021, 13:55   Bijgewerkt: 30 augustus 2021, 14:02

FC Barcelona staat op het punt om afscheid te nemen van Emerson Royal. De 22-jarige Braziliaanse rechtsback, die zondag tegen Getafe (2-1 winst) nog een basisplaats had bij de Catalanen, is op weg naar Tottenham Hotspur. De clubs naderen een akkoord over een transfersom van om en nabij de dertig miljoen euro, zo meldt Mundo Deportivo.

Zo is het avontuur van Emerson in Barcelona een kort leven beschoren. De rechtervleugelverdediger werd in de zomer van 2019 door Barça en Real Betis naar Spanje gehaald. Daarbij deelden de clubs de transfersom van twaalf miljoen euro. Emerson kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Real Betis en maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar Barcelona.

Maar inmiddels is Emerson op weg naar de uitgang van Camp Nou. De verdediger kwam slechts drie keer in actie voor Barcelona: afgelopen weekend tegen Getafe en in de eerste twee speelrondes tegen Real Sociedad en Athletic Bilbao. Voor Barcelona is de verkoop van Emerson uitstekend nieuws: de transfer brengt tientallen miljoenen in het laatje van de financieel geplaagde club.

Ronald Koeman zal ongetwijfeld minder blij zijn met het vertrek van Emerson. De Nederlandse oefenmeester raakt immers een optie voor de rechtsbackpositie kwijt en de Catalanen zullen naar het zich laat aanzien geen vervanger aantrekken. Met Sergiño Dest, Óscar Mingueza en Sergi Roberto herbergt de selectie van Barcelona nog wel meerdere spelers die als rechtsachter uit de voeten kunnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen