Leroy Fer beleeft dramatisch debuut in Turkse competitie

Leroy Fer beleeft dramatisch debuut in Turkse competitie

30 augustus 2021 – Leroy Fer zal met een slecht gevoel terugkijken op zijn officiële debuut voor Alanyaspor. De van Feyenoord overgekomen middenvelder ging hard onderuit met zijn nieuwe club en werd bovendien al na een helft naar de kant gehaald.

Fer rondde vorige week zijn transfer naar Alanyaspor af. Zaterdagavond debuteerde de 31-jarige middenvelder voor de Turkse club. Fer kreeg op bezoek bij Hatayspor direct een basisplaats, maar kon een afgang niet voorkomen. Met een 5-0 nederlaag werd Alanyaspor huiswaarts gestuurd.

Voor Fer duurde zijn vuurdoop een helft. De middenvelder werd halverwege, bij een 3-0 tussenstand, samen met João Novais naar de kant gehaald. Na rust kregen de bezoekers nog eens twee doelpunten om de oren, waardoor zij nu het slechtste doelsaldo (-7) van de Turkse competitie hebben.

Feyenoord nam vorige week afscheid van Fer, die door de toegenomen concurrentie zijn basisplaats was kwijtgeraakt. "Leroy wilde door de verwachting dat hij dit seizoen bij Feyenoord minder aan spelen toe zou komen en de fase van zijn carrière waar hij nu in zit graag nog een stap maken. Met de interesse van Alanyaspor deed die mogelijkheid zich voor hem voor", legde technisch directeur Frank Arnesen het vertrek van Fer uit.

gerelateerd