Sigthórsson niet welkom bij IJsland; mogelijk door seksschandaal

30 augustus 2021, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is lichtelijk chaotisch in de IJslandse voetbalwereld. Eerder kwam al naar buiten dat sterspeler Gylfi Sigurdsson betrokken was bij een zedenzaak en nu is ook oud-Ajacied en oud-AZ'er Kolbeinn Sigthórsson uit de IJslandse selectie gezet. De voetbalbond van IJsland doet momenteel een groot onderzoek naar vermeende zedenzaken uit de selectie en heeft daarbij de bondscoach verzocht om Sigthorsson niet op te roepen.

Eind juli pakten de Engelse kranten groot uit door te melden dat er een Premier League-speler verdacht werd van kindermisbruik. IJslandse media speelden daar direct op in en lieten weten dat het om Sigurdsson ging, de 31-jarige spelmaker van Everton. Na zijn aanhouding is hij later weer op borgtocht vrijgelaten, maar het onderzoek naar de voetballer loopt nog steeds.

Vanaf dat moment is de IJslandse voetbalbond een onderzoek gestart naar eerdere voorvallen die mogelijk hebben plaatsgevonden in de nationale voetbalselectie. Elf jaar geleden deed een vrouw namelijk haar verhaal over een groepsverkrachting, waarbij ze zinspeelde op enkele spelers van de nationale selectie als daders. De bond heeft nog altijd geen concrete resultaten naar buiten gebracht, maar diverse IJslandse media vermoeden dat de maatregelen rondom Sigthorsson daarmee te maken hebben.

Lees ook: Verval in loopbaan van Sigthórsson blijft aanhouden

De spits is overigens niet de enige speler die uit de selectie is gezet, ook Rúnar Már Sigurjónsson is niet meer welkom. De bond heeft echter expliciet laten weten dat het geen uitspraken doet over de reden van de afwezigheid van het tweetal. FCUpdate.nl wil dan ook graag benadrukken dat het slechts speculaties betreft en dat de reden van de afwezigheid ook nog met andere zaken te maken kan hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen