Strootman kansloos in Milaan, ruime zege voor Karsdorp

29 augustus 2021, 23:00

AC Milan heeft zondagavond een gemakkelijke overwinning geboekt op Cagliari. De Milanezen hielden in de eerste helft behoorlijk huis tegen de club van Kevin Strootman en wonnen uiteindelijk met 4-1. Het AS Roma van Rick Karsdorp won op zijn beurt met 0-4 bij US Salernitana.

Het spektakel bij Milan - Cagliari zat vooral in de eerste helft, waarin alle doelpunten vielen. Sandro Tonali zorgde met een fraaie vrije trap voor de 1-0, maar Alessandro Deiola was kort daarna verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Vervolgens maakte Milan dankzij twee treffers van Olivier Giroud en een doelpunt van Rafael Leão korte metten met de ploeg uit Sardinië.

Bij de wedstrijd tussen Salernitana was de tweede helft juist de moeite waard. De gasten uit Rome bewaarden de doelpunten namelijk voor na de thee. Rick Karsdorp speelde negentig minuten voor de ploeg van trainer José Mourinho. Uiteindelijk won Roma dus met 0-4. De treffers kwamen op naam van Lorenzo Pellegrini (2x), Jordan Veretout en Tammy Abraham.

Milan en Roma zijn allebei prima begonnen aan het nieuwe seizoen van de Serie A. Na twee wedstrijden staan beide ploegen namelijk nog op zes punten. Datzelfde geldt voor Lazio, Internazionale en SSC Napoli. Na de interlandperiode speelt Milan tegen Lazio en neemt Roma het op tegen Sassuolo.