Van den Brom wint Belgische topper dankzij debutant Ugbo

29 augustus 2021, 20:30

KRC Genk heeft zondagavond een nipte overwinning geboekt op RSC Anderlecht. In een treffen vol met oude bekenden was het Iké Ugbo die zijn eerste minuten namens Genk nog mooier maakte door de winnende treffer te verzorgen. Het winnende doelpunt viel in de absolute slotfase.

John van den Brom had aan de kant van Genk een basisplaats ingeruimd voor Carel Eiting. Cyriel Dessers en Mike Trésor Ndayishimiye moesten genoegen nemen met een plekje op de bank. Datzelfde gold voor nieuweling Iké Ugbo, die nog in verband werd gebracht met Feyenoord. Anderlecht begon met Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee, terwijl Bart Verbruggen langs de kant bleef.

In de eerste helft maakten Genk en Anderlecht er bepaald geen spektakel van. Toch waren er kansen om de score te openen voor beide ploegen. Junya Ito hielp een grote mogelijkheid voor de gastheer om zeep en Taylor Harwood-Bellis raakte de paal namens de bezoekers. Zirkzee kwam amper in het stuk voor en werd halverwege door Vincent Kompany naar de kant gehaald.

De gasten probeerden met Christian Kouamé aanvallend meer in te kunnen brengen en Benito Raman schoot veel te veld op aangeven van de debutant. Opnieuw was verdediger Harwood-Bellis dichtbij een treffer, maar dit keer raakte hij de lat. Daarna slaagde Genk er toch om de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zich toe te trekken.

Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge had een kopbal van Théo Bongonda fraai uit zijn doel gehouden, maar kon debutant Ugbo niet van scoren houden. De spits bekroonde zijn eerste wedstrijd in het shirt van Genk met een fraaie stift en hielp zijn ploeg aan een minimale overwinning: 1-0. Genk staat door de zege op de vierde plek, terwijl Anderlecht de nummer elf is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen