Ten Hag is kritisch op Ajax en verklaart aparte invalbeurt Berghuis

29 augustus 2021, 18:10

Erik ten Hag was ondanks de 5-0 overwinning op Vitesse kritisch op zijn Ajax. De oefenmeester zag naar eigen zeggen hetzelfde als tegen NEC Nijmegen (5-0 zege) en FC Twente (1-1). Hij vindt dan ook dat zijn spelers de lat nog hoger voor zichzelf moeten leggen om zo beter te presteren.

"Ik heb dat vorige week na FC Twente betoogd en ook in bepaalde fase's tegen NEC", sprak Ten Hag na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Wij moeten continu naar een hoog niveau, maar we zijn nog niet zover dat we daar kunnen komen. Dat heeft meerdere redenen, maar dat zijn geen excuses. Het is duidelijk dat wij gewoon moeten leveren. Maar we moeten ook naar consequentheid. Dan kan deze ploeg geweldig goed voetballen."

Ten Hag zette Steven Berghuis tegen Vitesse op de bank en liet hem vervolgens als middenvelder invallen. "We hebben een aantal opties voorin en wij kijken hoe we ze kunnen laten renderen. Eigenlijk draaien we een voorbereiding terwijl het seizoen al begonnen is. Dit is dan een actie om wat uit te proberen. Dat zullen we in de loop van het seizoen vaker proberen en testen. Maar goede voetballers kunnen altijd samen spelen als ze in elkaar investeren."

Ajax won in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 van de Arnhemmers en is met zeven punten uit drie wedstrijden redelijk begonnen aan het nieuwe seizoen. De Amsterdammers staan daarmee op de tweede plek achter koploper PSV, dat nog geen punten verspeelde. Na de interlandperiode staat er voor Erik een uitwedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen