Oliedom rood wordt Heracles fataal: puike start NEC

29 augustus 2021, 16:25   Bijgewerkt: 29 augustus 2021, 16:32

NEC heeft Heracles Almelo met 0-1 verslagen in een rommelige wedstrijd dat een duidelijk kantelpunt kende. Heracles had lang het betere van het spel, totdat Sinan Bakis na een uitgedeelde kopstoot van het veld werd gestuurd. Hierna zagen de Nijmegenaren hun kans schoon en kwamen ze door een doelpunt van Ali Akman tot de overwinning, ondanks een gemiste strafschop van Jordy Bruijn.

Voor beide ploegen was dit seizoen nog niet optimaal begonnen, waar vooral Heracles Almelo snakte naar een overwinning. Aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam hielden de Almeloërs vorige week slechts een punt over, met daaraan voorafgaand een verloren wedstrijd tegen PSV. Een overwinning had de ploeg van Frank Wormuth dus nog niet klaargespeeld, waar in deze jubileumwedstrijd verandering in moest komen. De Heraclieden speelden namelijk hun honderdste thuiswedstrijd in de Eredivisie na de vernieuwbouw van het stadion.

NEC kwam naar het 'Erve Asito' om dit feestje te verstoren. Na de 2-0 overwinning op PEC Zwolle van afgelopen week, waarmee het 5-0 verlies van Ajax een beetje werd weggespoeld, begon de promovendus vol goede moed aan de wedstrijd. Toch was het Heracles dat de overhand had in de openingsfase. Er werd echter weinig gevaar gesticht voor het doel. Het duel kende weinig spectaculairs in het begin, op een aantal goede acties van Luca de la Torre en debutant Ruben Roosken na.

Vlak voor rust kwam er uit het niets leven in de brouwerij. Eerst kwam Rai Vloet dicht bij de openingstreffer met een schot op de paal en kort daarna ontstond er een opstootje tussen Iván Márquez en Sinan Bakis. De laatstgenoemde kreeg hierdoor zijn tweede gele kaart en dus moest Heracles na de theepauze met tien man verder. In het tweede bedrijf zag NEC door het overwicht in mankracht hun kansen dus schoon en al snel profiteerden ze hiervan. Een uitstekende actie en voorzet van Souffian El Karouani zorgde ervoor dat Akman zijn tweede treffer van het seizoen binnen kon knikken.

Zo zag de wedstrijd er ineens heel anders uit en keken de Heraclieden aan tegen een hels karwei. Na de openingstreffer sloop het stroperige spel van de eerste helft er toch weer wat in. De mannen uit Nijmegen konden het spel met het overtal makkelijker controleren en werden zelf niet vaak meer gevaarlijk. Wel werd de wedstrijd steeds onvriendelijker en waren er in de slotfase bijna meer opstootjes te tellen dan schoten.

Opstellingen en beoordelingen:*

Heracles Almelo: Blaswich 6; Fadiga 6, Schoofs 6, Knoester 6, Roosken 6.5; Klomourtzoglou 6 (81. Amissi -), De la Torre 6.5; Laursen 5.5 (46. Azzaoui 6), Vloet 6, Basacikoglu 6 (46. Burgzorg 6); Bakis 4.

NEC: Branderhorst 6; Van Rooij 6, Márquez 6, Odenthal 6, El Karouani 6.5; Schone 6 (79. Vet -), Wanner Proper 6; Okita 6, Duelund 6 (90+1. Bronkhorst -), Bruijn 6 (79. Tavsan -); Akman 6.5 (71. Romeny -).

Man of the Match: Ali Akman

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.