Koeman gooit basiself op de schop: Dest naar de bank

29 augustus 2021, 15:57

Ronald Koeman heeft, deels noodgedwongen, de bezem door zijn selectie moeten halen. De Nederlandse oefenmeester heeft zijn basiself bij FC Barcelona op liefst vijf plekken gewijzigd. Koeman kan sowieso niet beschikken over zijn vaste verdedigingsduo, waardoor zijn defensie er flink gewijzigd uit komt te zien.

Bij de topclub ontbreken Gerard Piqué en aanwinst Eric Garcia. Eerstgenoemde raakte vorige week geblesseerd, terwijl Garcia in de slotfase van het duel met Athletic Bilbao (1-1) een rode kaart pakte. Tegen Getafe wordt het centrum gevormd door Ronald Araujo en Clément Lenglet. Achter hen keert de van een blessure herstelde Marc-André Ter Stegen terug tussen de palen. Hij vervangt de Braziliaan Neto.

Frenkie de Jong en Memphis Depay behouden hun basisplaats wel, maar dat geldt niet voor Sergino Dest. De rechtsback wordt na twee basisplaatsen op rij vervangen door Emerson. Omdat middenvelder Pedri op vakantie is gestuurd, krijgt ook Sergi Roberto een plaats op het opstellingsformulier. Hij vormt het middenveld met De Jong en Busquets.

Barça begon met een zege en een gelijkspel redelijk aan het nieuwe seizoen. De seizoensopener tegen Real Sociedad werd met 4-2 gewonnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen