Van Bergen vanavond tegen Messi? "Normaal alleen op FIFA"

29 augustus 2021, 12:32

Mitchell van Bergen hoopt vanavond (zondag) zijn debuut te maken namens zijn nieuwe werkgever Stade Reims. Niet alleen omdat hij het shirt van de Franse middenmoter graag wil aantrekken, maar ook omdat hij dat tegelijk met de beste speler ter wereld kan doen. Ook bij tegenstander Paris Saint-Germain maakt iemand waarschijnlijk zijn debuut: Lionel Messi

Van Bergen geeft aan dat hij al snel zijn plek heeft gevonden bij Stade Reims. "Ik zit al bij de selectie en wie weet sta ik met Messi op een veld. Die kans zit er dik in", vertelt hij aan de NOS. "Iedereen is daar mee bezig. Je merkt ook dat het leeft in de spelersgroep. Het is best chaotisch en druk met media." Van Bergen treft het machtige PSG vanavond om 20.45 uur.

Van Bergen zou het naar eigen zeggen 'bizar' vinden om met Messi, maar ook Kylian Mbappé en Neymar op het veld te staan. "Dat zei ik tegen mijn ouders en vriendin, die ook in het stadion zullen zitten. Normaal gesproken speel ik met hen op FIFA en nu sta ik misschien met hen op het veld." Ook land- en ploeggenoot Kaj Sierhuis speelt bij Reims, terwijl Wout Faes (ex-Heerenveen en Excelsior) de Argentijn van het scoren moet afhouden.

Van Bergen verruilde SC Heerenveen afgelopen week voor een avontuur in Frankrijk. In de Ligue 1 treft hij veel landgenoten: naast Sierhuis spelen ook Georginio Wijnaldum, Xavi Simons (PSG), Justin Kluivert, Pablo Rosario, Calvin Stengs (OGC Nice), Anthony Musaba, Myron Boadu (AS Monaco), Sven Botman (Lille) en Marco Bizot (Stade Brest) in de Franse competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen